De Kinderboom

 Spannend onderwijs in een veilig klimaat 


Het betrokken team van De Kinderboom haalt het beste uit haar leerlingen. Onze opbrengsten zijn al jarenlang excellent. Onze kinderen boeken zeer  goede resultaten op de basisvaardigheden taal, rekenen en studievaardigheden.

 

Voor kinderen die meer uitdaging nodig hebben, zetten wij de methode TriO in. We besteden ruim voldoende onderwijstijd aan het vak Wetenschap en Technologie. Ontdekken, Onderzoekend en Ontwerpend leren staat daarbij centraal. Onze leerlingen gaan individueel op ontdekkingstocht, vaak samen met enkele andere leerlingen. We geven ze daarbij de kennis, de houding en de vaardigheden mee  die nodig zijn in hun toekomstige leefwereld. Hard nodig, vinden wij. Want de samenleving verandert snel. Onze kinderen moeten daar op toegerust zijn.

 
Over enkele jaren zal de Kinderboom een mooi nieuw schoolgebouw in het groeiende Hamerkwartier gaan betrekken. We willen onze nieuwe school in goede samenwerking met ouders vormgeven. Wij verwelkomen met nadruk alle nieuwe bewoners van Vogelbuurt en Hamerkwartier die spannend onderwijs willen voor hun kind.  Wij zorgen voor een veilig pedagogisch klimaat, waarin uw kind zich optimaal kan ontwikkelen.